۱۲ خرداد ۱۳۸۷، ۱۱:۲۲

جایگاه عرفان امام خمینی(ره)/

عرفان امام راحل عنوان افتخارآمیزی در برنامه‌های خارج از کشور است

عرفان امام راحل عنوان افتخارآمیزی در برنامه‌های خارج از کشور است

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با تأکید بر نقش و تأثیر عرفان امام خمینی (ره) در فعالیتهای خارج از کشور گفت: عرفان امام راحل عنوان افتخارآمیزی در برنامه‌های فرهنگی خارج از کشور است .

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی مصطفوی رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی صبح امروز در هم اندیشی جایگاه  عرفان و تصوف در فعالیتهای فرهنگی خارج از کشور، با اشاره به اینکه امروزه اقبال و توجه جهانیان به مقوله عرفان و آثار عرفا رو به افزایش گذاشته و آثار عارفان مسلمان در غرب و کشورهای اسلامی خوانندگان فراوانی یافته است گفت: رهبر فقید انقلاب اسلامی که در آستانه سالگرد ارتحال ملکوتی ایشان به سر می بریم، به موازات دقت نظری که در مقولاتی چون فقه و سیاست و اجتماع داشتند، خوشبختانه خود از عرفای طراز اول جامعه ما و جهان اسلام به شمار می روند.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در خصوص ابعاد عرفانی حضرت امام خمینی(ره)  و نامه ایشان به گورباچف گفت: حضرت امام (ره) در نامه معروف خود به گورباچف از شیخ اکبر، محیی الدین ابن عربی بنیانگذار عرفان نظری یاد و به گورباچف توصیه می کنند تعدادی از افراد تیزهوش را برای آشنایی با نظرات این بزرگمرد، چندسالی به قم بفرستند.

مصطفوی با تشریح ابعاد مختلف عرفان امام خمینی گفت: عرفان مورد نظر امام عرفانی است که به قول شهید مطهری در عرصه اجتماع تصوف نامیده می شود و در کشورهای دیگر، در قالب نهادها، جمعیتها و مراکز مختلف بروز می یابد. بیشتر این جمعیتها با قرابتشان به اندیشه اهل بیت(ع) شناخته می شوند و تلاش می کنند سلسله نسب خود را به امیرالمؤمنین برسانند. البته ظهور برخی عارف نماها و عرفانهای کاذب نیز مراقبت اهل نظر رسولین فرهنگی را برای شناسایی و معرفی آنها برای تشخیص سره از ناسره ضروری می نماید.

مصطفوی تأکید کرد: با مطالعه و پژوهشی اندک به راحتی می توان دریافت که ما در این زمینه با ظرفیتی بسیار قابل توجه روبه رو هستیم. حضور گونه های صوفیانه و طریقتهای عرفانی از یک سو، اقبال به عرفان و مطالعه آثار عارفان برجسته از سوی دیگر بیش از هر چیزی، ما را به تأمل جدی در نقش و جایگاه عرفان در فرهنگ بشری وامی دارد و اینکه چگونه می توان با تعامل با اهل عرفان به ارزشهای متعالی اسلامی تبلوری عینی و اجتماعی بخشید.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت:  امروز پس از ناکامی مدرنیسم و پست مدرنیسم دیگران نیز به این باور رسیده اند که به طور قطع یکی از راههای شناخت و کسب معرفت و دست یافتن به حقایق عالم هستی از طریق خودسازی عارفانه است که زمینه دریافت الهام، اشراق و کشف و شهود را فراهم می سازد.

مصطفوی یادآور شد: شاید بتوان از گذر احترام به روح تصوف و عشق ورزی به تعالیم عرفانی، تعلقی عمیق  نزد گروه پرشماری از مخاطبان آموزه های عرفان اسلامی ایجاد و دغدغه بهبود سرنوشت جامعه انسانی را در سطحی گسترده با الهام از ارزشهای متعالی دین مقدس اسلام در قالب عرفان و تصوف محقق ساخت و آموزه عرفان اسلامی را به مثابه آرمانی تعریف کرد که با اهتمامی تام بر پایه عقلانیت بر آن است رسالت باطنی عرفان را جلوه عینی بخشد.

در هم اندیشی  یک روزه جایگاه  عرفان و تصوف در فعالیتهای فرهنگی خارج از کشور، دکتر سید یحیی یثربی ، فتح الله مجتبایی ، محمد جعفر علمی، محمد باقر کریمیان ، محمد رضا اسفندیار ، شهرام پازوکی ، حجت الله جودکی، مصطفی امیدی و غلام وفایی پیرامون جایگاه  عرفان و تصوف در فعالیتهای فرهنگی خارج از کشور با تأاکید بر عرفان امام خمینی مقاله ارائه خواهند کرد.

این هم اندیشی  از سوی مرکز مطالعات فرهنگی- بین‌المللی  در مجتمع امام خمینی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی  برگزار می شود.

کد خبر 693367

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha